Kaj se zgodi s hišnim ljubljenčkom, ko lastnik premine?

Marsikdo se znajde v zagati, ko družinski član premine in za seboj pusti domačega ljubljenčka. In ne glede na to ali je pokojnik živel sam, s partnerjem ali v veliki družini, ko lastnik za seboj pusti domačo žival, je zanj potrebno poskrbeti, enako kot za pokojnika. Verjemite, tako hudo kot je žalujočim, je tudi domačim ljubljenčkom. Zato poskušajte poskrbeti zanj, hvaležna vam bo tako žival, kot tudi pokojni.

Posvojite

Če je le možno, naj domačega ljubljenčka posvoji družina pokojnega oz. tisti, ki je bil večkrat v stiku z ljubljenčkom. Ne le, da bo to dobro za žival, tudi žalujočim bo lažje, saj bo tako ljubljenček ostal živ in lep spomin na preminulega. Prav tako pa so živali neverjetni terapevti. Vaše žalovanje bo tako zapolnil tudi smeh in ne samo solze.

Podarite

Velikokrat sorodniki sirote iz takšnih ali drugačnih razlogov ne morejo posvojiti. Zato se potrudite in ga poskušajte podariti. Pokličite prijatelje, za katere veste, da imajo radi živali in povprašajte, če bi želeli posvojiti hišnega ljubljenčka. Če ga ne oddate njim, lahko prijatelje prosite, da naj sporočilo pošljejo naprej.

Napišite e-mail in pripnite nekaj slik ljubljenčka. Pošljite ga vsem kontaktom v vašem imeniku. Tako bo sporočilo doseglo veliko število ljudi.

Če se tudi ta rešitev ne obnese poskušajte z oglasom na spletnih portalih ali forumih s hišnimi ljubljenčki. Poiščite sliko živali in pripravite prijeten opis. Tukaj si lahko pogledate nekaj primerov portalov:Tudi hišni ljubljenček čuti izgubo

V skrajnem primeru lahko siroto tudi prepustite zavetišču. Primerno bi bilo tudi podariti nekaj dodatne hrane ali drugih pripomočkov. Poiščite zavetišče v vaši okolici:Kaj storiti, ko pokojni zapusti tudi hišnega ljubljenčka

Ne glede na to, komu boste siroto podarili ali kam jo boste oddali, ne pozabite dodati še vso hrano, ki je ostala, pripomočke (povodec, ovratnica, posodica za hrano, …), igrače in odejice. In če je le možno, ljubljenčka obiščite vsake toliko časa. Verjemite, vesel vas bo.

Oglasi

3 comments

  1. zmago 11 januarja, 2017 at 00:32 Odgovori

    meni sta bila moj muc in kuža v oporo, ko mi je bilo najbolj hudo. ko mi je hčerka s svojim partnerjem skočila v hrbet in me prevarala. Z muckom in kužkom sem imel spet družino in mi polepšala da se mi je vrnil nasmeh najlepši del mojega življenja.

Dodaj komentar

Ta stran uporablja Akismet za odstranjevanje neželenih komentarjev. Kako skrbimo za vašo zasebnost.